Dit schrijven de Argentijnse kranten over de Copa América-winst

Dit schrijven de Argentijnse kranten over de Copa América-winst
15 juli om 10:57

Met een sensationele overwinning heeft Argentinië opnieuw de Copa América veroverd. In een intense finale tegen Colombia, beslist door een schitterend doelpunt van Lautaro Martínez in de verlenging (1-0), toonde het team van Lionel Scaloni wederom zijn klasse. Dit is wat de kranten schrijven over deze historische prestatie.

Argentijnse kranten over Copa América-finale

"Argentinië kampioen, ongeacht wanneer je dit leest. De nationale ploeg heeft opnieuw geschiedenis geschreven door de Copa América te winnen, zelfs zonder Lionel Messi, die geblesseerd toekeek vanaf de zijlijn. 'Met een magistrale ingreep van Paredes, een vijfsterrenpass van Lo Celso en een briljante afwerking van Lautaro Martínez, bewees dit team dat het ook zonder Messi en Di María kan schitteren', schrijft Olé. 'Dit team, dat het goud, zilver en brons heeft gewonnen, verdient standbeelden naast die van Messi en Di María.'"

"In een verlenging vol spanning, waarin Argentinië zonder Messi speelde, toonde het team zijn vastberadenheid. 'Lautaro Martínez scoorde het beslissende doelpunt in de tweede verlenging, waardoor Argentinië met 1-0 won van een taai Colombia. Dit team, dat eerder de wereldbeker won, heeft nu ook de 16e Copa América titel behaald', meldt TyC Sports. 'Ondanks een chaotische start en een blessure van Messi, bleef de Scaloneta onverstoorbaar en domineerde het de wedstrijd.'"

"De pijn en de tranen van Messi, zichtbaar vanaf de zijlijn, weerspiegelden de intensiteit van de finale. 'In een tumultueuze wedstrijd vol emoties, waarin Messi geblesseerd raakte, leidde Lautaro Martínez Argentinië naar de overwinning. Deze nacht markeerde niet alleen een nieuw hoofdstuk in het succesverhaal van de nationale ploeg, maar ook een ontroerend afscheid van Ángel Di María', schrijft La Nación. 'Dit team, dat altijd op het juiste moment presteert, bewees opnieuw waarom het de onbetwiste kampioen van het continent is.'"