Dit zegt Remko Pasveer over zijn contractverlenging bij Ajax

Dit zegt Remko Pasveer over zijn contractverlenging bij Ajax
15 juli om 13:28

Remko Pasveer heeft zijn contract bij Ajax verlengd tot de zomer van 2025. De ervaren doelman viert dit jaar zijn 41e verjaardag en is vastbesloten om door te gaan zolang hij zich fit voelt en het niveau kan bijbenen.

"Voor mezelf, maar ik wil ook iets terugdoen voor Ajax. Als ik me fit voel en het kan bijbenen, dan wil ik doorgaan. Ik heb er nog veel plezier in," vertelt Pasveer in een interview met Ajax TV. Hij benadrukt het belang van zijn rol als mentor voor de jongere spelers: "Mijn rol is om de jongens op sleeptouw te nemen, ze te coachen, te bespreken hoe je met je vak omgaat."

Pasveer is erg te spreken over de nieuwe hoofdtrainer Francesco Farioli. "Op de eerste dag merkte ik een heel andere energie, in positieve zin. Een nieuwe trainer is aftasten, maar ik had hem voor mijn vakantie al ontmoet en de gesprekken waren heel positief. Hij wil een nieuwe standaard neerzetten, dat merk je op de trainingen. Hij is heel strak in hoe hij dingen wil hebben, hij wil met lef spelen."

De ervaring van Pasveer kan van grote waarde zijn voor het jonge team van Ajax. "Ik wil wel een verlengstuk zijn, ik weet wat er in de groep speelt, mijn deur staat altijd open. Dat is wel een beetje de rol die ik op me moet nemen, als één van de ouderen. We hebben veel jonge jongens die niet heel uitgesproken zijn, dat mis je wel een beetje in het team. Voor die jongens is het belangrijk om een beetje een stem te zijn."

Pasveer voelt zich momenteel topfit, ondanks de blessureproblemen die hij vorig seizoen had. "Ik mag niet klagen. Vorig jaar heb ik de eerste helft van het seizoen pech gehad met blessures, maar de tweede helft van het seizoen ben ik fit geweest. Ik voel me er goed", aldus de doelman.