Shaqiri (32) stopt na zeven eindtoernooien en 32 goals als Zwitsers international

Xherdan Shaqiri stopt als international van Zwitserland
15 juli om 15:28
Laatste update: 15 juli om 15:31

Xherdan Shaqiri heeft zijn laatste interland voor Zwitserland gespeeld. De 32-jarige aanvallende middenvelder heeft aangekondigd dat hij een punt achter zijn interlandcarrière zet. Schrale troost: wel gaat hij gewoon door in het clubvoetbal bij Colorado Rapids FC in de Verenigde Staten.

Shaqiri was ook tijdens dit EK van de partij voor Zwitserland. De creatieveling zat alleen meer op de bank dan dat hij echt in actie kwam, maar scoorde wel één keer. Dat deed hij op prachtige wijze tegen Schotland. In de kwartfinale vlogen de Zwitsers en Shaqiri uit het toernooi en dat is meteen de laatste keer geweest dat hij het iconische rode shirt aan heeft gehad.

'Zeven toernooien, veel doelpunten, 14 jaar bij het Zwitserse seniorenteam en onvergetelijke momenten. Het is tijd om afscheid te nemen van het nationale team. Er blijven mooie herinneringen over en daarvoor zeg ik tegen jullie allemaal: bedankt, merci, grazie, faleminderit', aldus Shaqiri in zijn afzwaaipost op Instagram.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Xherdan Shaqiri (@shaqirixherdan)

In totaal speelde Shaqiri 125 interlands voor Zwitserland waarin hij 32 keer tot scoren kwam. Dat deed hij onder andere op de WK’s van 2014, 2018 en 2022 en op de EK’s van 2012, 2016, 2021 en 2024. De UEFA deelde na zijn goal tegen Schotland nog een prachtige compilatie met treffers, die kan je hieronder bekijken.