Van deze voormalig speler van Ajax hoopt Traoré dat hij ook terugkeert bij de club

Bertrand Traoré hoopt dat Kenny Tete ook terugkeert bij Ajax
15 juli om 18:20

Bertrand Traoré zette maandag zijn handtekening onder een contract bij Ajax. De uit Burkina Faso afkomstige aanvaller keerde terug in Amsterdam en hoopt dat nog meer voormalig teamgenoten uit zijn tijd in de Johan Cruijff ArenA dat gaan doen.

"Ik heb alles aan Ajax gemist", begint Traoré in een interview met het clubkanaal van Ajax. Dat ene seizoen in 2016/17 noemt hij zelfs het beste uit zijn carrière. "Ik weet niet goed waarom. Misschien omdat de club zo speciaal is, net als de supporters, en ik had een goede klik met mijn teamgenoten destijds."

Traoré speelde afgelopen seizoen slechts één keer de volle negentig minuten voor Villarreal, de club waaraan hij werd uitgeleend door Aston Villa. Toch is hij nu beter dan dat hij in zijn eerste periode bij Ajax was. "Volwassener, met meer ervaring. Ik heb te kampen gehad met wat blessures de laatste jaren, maar ik vind dat ik het goed heb gedaan bij Villarreal. Ik ben een half seizoen blessurevrij geweest, en ik ben nu fit. Ik ben terug als een betere speler."

Uit het oude Ajax-team hoopt hij in de toekomst op de terugkeer van nog een speler. Dat is Kenny Tete, waar hij bij zowel Ajax als Olympique Lyon samenspeelde. "Ik hoop dat een paar van de jongens van toen mijn voorbeeld volgen", besluit hij.