Ajax bevestigt terugkeer Traoré, Afrikaan tekent tweejarig contract

Ajax bevestigt terugkeer Traoré, Afrikaan tekent tweejarig contract
15 juli om 14:32
Laatste update: 15 juli om 14:36

Ajax heeft de terugkeer van Bertrand Traoré wereldkundig gemaakt. De Amsterdammers nemen de aanvaller uit Burkina Faso transfervrij over. In het seizoen 2016/2017 speelde hij al eens op huurbasis voor de club.

Afgelopen week bereikten Ajax en Traoré al een mondeling akkoord met elkaar. De 28-jarige speler tekent een contract tot en met de zomer van 2026. Sinds deze zomer zat hij zonder club, omdat zijn contract bij Villarreal afliep en niet werd verlengd.

Traoré kan in de spits uit de voeten, maar ook op linksbuiten. Door de beperkte financiële middelen die Ajax momenteel heeft, zag de club hem als een buitenkansjeAls huurspeler speelde Traoré in 2017 met Ajax de finale van de Europa League, die met 2-0 werd verloren van Manchester United. In dat seizoen kwam hij 39 keer in actie, waarin hij goed was voor dertien goals.

"We zijn heel blij met Bertrands komst", liet technisch directeur Alex Kroes weten op de clubwebsite. "Hij had meerdere opties, waaronder een langer verblijf in Spanje, maar hij koos overtuigend voor Ajax. In onze gesprekken werd duidelijk dat hij hongerig is naar succes. Dat zijn de spelers die we nodig hebben. Bovendien is Bertrand doelgericht, snel en hij kan in meerdere posities spelen. Gezien zijn ervaring is hij ook een waardevolle toevoeging aan onze selectie."