Scepsis over overgang De Ligt: 'Vraag of hij net zo'n leider is als Van Dijk'

6 juli 2022 om 06:42

Bayern München hoopt nog altijd dat het met Matthijs de Ligt de gewenste vervanger van de naar Real Madrid vertrokken David Alaba te strikken. BILD heeft twee Nederlanders gevraagd naar hun mening: Huub Stevens is positief, Frank Verlaat is sceptisch.

Stevens heeft de ontwikkeling van De Ligt bij Juventus op de voet gevolgd en concludeert dat hij in verdedigend opzicht een andere speler is geworden. "Maar hij is het gewend om vooruit te verdedigen, dat kon hij bij Ajax als geen ander. Hij is een voetballende verdediger en hij zou perfect passen bij de speelstijl van Bayern." De mandekker zou tussen de zeventig á honderd miljoen euro moeten kosten. "Dat is natuurlijk Wahnsinn", vindt Stevens. "Maar in Engeland zijn dat soort bedragen voor verdedigers nu eenmaal wel normaal."

Verlaat – die in zijn verleden als speler uitkwam voor Oranje, Ajax, VfB Stuttgart en Werder Bremen – wijst Der Rekordmeister op de reserveplaats van De Ligt bij Oranje. "Bij Ajax was hij goed, maar toen speelde hij ook in een soepel draaiend elftal", vertelt hij. "Dat hij kwaliteiten heeft, staat buiten kijf. Ik vraag me alleen af of hij net zo'n leider op het veld is als bijvoorbeeld Virgil van Dijk."

Bayern is niet de enige Europese topclub die naar de verdediger hengelt. Ook Chelsea zou verregaande interesse hebben om hem los te weken. Ook een contractverlenging bij Juventus behoort nog altijd tot de mogelijkheden.