Priske maakt indruk: dit zegt Wellenreuther over zijn nieuwe trainer bij Feyenoord

Priske maakt indruk: dit zegt Wellenreuther over zijn nieuwe trainer bij Feyenoord

16 juli om 08:30

Timon Wellenreuther kijkt optimistisch naar het komende seizoen bij Feyenoord. In gesprek met RTV Rijnmond gaat de doelman in op de eerste weken van de voorbereiding en wat voor indruk de nieuwe trainer Brian Priske maakt.

"Het is een aardige en hardwerkende man," zei Wellenreuther tegen RTV Rijnmond. "We kijken uit naar de eerste wedstrijd, om aan de fans te laten zien hoe goed we spelen en hoe goed hij is als trainer. Hij helpt ons en wij helpen hem. Het is een goede match tot nu toe. We zijn blij met hem."

Priske kiest voor een 3-4-3-formatie, wat een nieuwe uitdaging vormt voor Wellenreuther en zijn teamgenoten. "De patronen met en zonder bal zijn anders. Dat moeten we leren en dat heeft tijd nodig. De komende weken zien we verder hoe dat gaat," aldus Wellenreuther. Hij benadrukte dat de systeemwijziging weinig invloed heeft op zijn manier van keepen, omdat hij graag ver voor zijn doel staat en zijn verdediging hoog speelt.

Feyenoord won de eerste oefenduels onder Priske, met 0-4 van FC Dordrecht en 3-1 van KRC Genk. Wellenreuther voelt een klik met de nieuwe trainer en is blij met de samenwerking. "Ik heb een goede indruk van hem. Het is een aardige vent en een harde werker. We wachten op de eerste echte wedstrijd om te laten zien hoe goed we spelen en hoe goed Priske is."

Met Priske aan het roer hoopt Feyenoord te strijden voor het kampioenschap. "We willen altijd vechten voor de titel," zei Wellenreuther. "Je weet nooit of je gaat winnen, maar we willen er in ieder geval voor vechten. Alles geven om het de andere ploegen zo lastig mogelijk te maken. Dan gaan we zien wat daaruit komt."

Wellenreuther verlengde onlangs zijn contract in Rotterdam en krijgt de kans om zich te bewijzen nu Justin Bijlow nog afwezig is. "Het is de trainer die daarover beslist, maar het mag duidelijk zijn dat ik voor mijn kans wil gaan. Ik teken niet voor drie jaar bij om op de bank te zitten, dat is zeker waar", liet Wellenreuther weten toen hij zijn contract verlengde.