'PSV wil ver gaan voor defensieve topkandidaat om de selectie te versterken'

'PSV wil ver gaan voor defensieve topkandidaat om de selectie te versterken'
16 juli om 09:36

PSV hoopt nog altijd Sepp van den Berg aan te trekken om de verdediging te versterken. Technisch directeur Earnest Stewart zal echter diep in de buidel moeten tasten. Volgens het Eindhovens Dagblad houdt Liverpool nog steeds vast aan de vraagprijs van twintig miljoen euro voor de 22-jarige Nederlander. PSV hoopt de prijs te drukken naar vijftien à zestien miljoen euro, wat nog steeds een fors bedrag is voor de club.

Van den Berg, die afgelopen seizoen op huurbasis bij FSV Mainz 05 speelde, staat positief tegenover een transfer naar PSV. De Nederlandse kampioen heeft echter concurrentie van VfB Stuttgart en andere clubs. PSV nam eerder al Ryan Flamingo over van FC Utrecht, maar na het vertrek van André Ramalho is er nog steeds een vacature voor een rechtscentrale verdediger.

Trainer Peter Bosz, die de ploeg voorbereidt op het nieuwe seizoen in het Duitse Klosterpforte, ziet Van den Berg als de ideale kandidaat om het gemis van Ramalho op te vangen. Naast het versterken van de defensie, richt Bosz zich ook op de integratie van nieuwe en teruggekeerde spelers zoals Johan Bakayoko, Malik Tillman en Ricardo Pepi.

PSV hoopt niet alleen de selctie te versterken vanuit de transfermarkt, maar hoopt ook op een nieuwe 'Bababi', aldus het dagblad. De jonge Fabian Merién, een 15-jarige verdediger, heeft zich ook bij de selectie gevoegd. Hoewel hij waarschijnlijk terugkeert naar PSV onder 19, biedt dit trainingskamp hem waardevolle ervaring. De zoektocht naar de nieuwe 'Isaac Babadi van 2024' is in volle gang, met Bosz die hoopt dat een jeugdspeler onverwacht een plekje in de selectie verovert.