Dit is hoe Earnest Stewart de jeugdopleiding van PSV naar zijn hand zet

Dit is hoe Earnest Stewart de jeugdopleiding van PSV naar zijn hand zet

16 juli om 07:30

Technisch directeur Earnest Stewart voert ingrijpende veranderingen door in de jeugdopleiding van PSV. Het Eindhovens Dagblad meldt dat Stewart bezig is om de jeugdopleiding van de Eindhovenaren naar zijn hand te zetten. De technische staf van Jong PSV is grotendeels vernieuwd, er komt een nieuw hoofd opleidingen en een transitiecoach.

Bij Jong PSV zijn de meeste wijzigingen doorgevoerd. Alfons Groenendijk is aangesteld als nieuwe hoofdtrainer, terwijl Tim Wolf (assistent) en Boy Waterman (keeperstrainer) hem zullen vergezellen. Wilfred Bouma blijft aan als assistent. Jan Vennegoor of Hesselink is al enkele weken actief als technisch manager van de beloften.

Aloys Wijnker wordt het nieuwe hoofd opleidingen bij PSV, zodra alle details zijn uitgewerkt. Wijnker, die momenteel bij de KNVB werkt, heeft eerder dezelfde rol vervuld bij Vitesse en AZ. De aanstelling van Wijnker moet zorgen voor continuïteit en verdere professionalisering van de jeugdopleiding.

Daarnaast komt er een transitiecoach om talenten te begeleiden die pendelen tussen het eerste elftal en Jong PSV. Deze rol wordt ingevuld door Tim Wolf, die eerder in beeld was om bij Burnley te werken, maar nu kiest voor een functie bij PSV.

Op spelersgebied heeft PSV ook een belangrijke versterking binnengehaald. De Belgische verdediger Madi Monamay komt over van Bayer Leverkusen en heeft voor drie jaar getekend bij de club. Hij is maandag medisch gekeurd en klaar om zich bij het team te voegen.

Het Eindhovens Dagblad meldt dat alle veranderingen uit de koker van Stewart komen. Op deze manier wil de technisch directeur de jeugdopleiding van nieuw elan voorzien. 

Lees meer over:

Deel via