Wie is Jun-ho Bae, de Zuid-Koreaanse potentiële aanwinst voor Feyenoord?

Wie is Jun-ho Bae, de mogelijke nieuwe aanwinst van Feyenoord?
16 juli om 21:55

Feyenoord heeft zijn oog laten vallen op de Zuid-Koreaanse Jun-ho Bae. De twintigjarige middenvelder komt momenteel uit voor Stoke City, waar hij vorig jaar voor twee miljoen heen verkaste. Benieuwd wie dit talent is? VoetbalNieuws.nl stelt hem aan je voor.

Wie is Jun-ho Bae, de potentiële aanwinst voor Feyenoord?

Jun-ho Bae, geboren op 21 augustus 2003 in Zuid-Korea, is een talentvolle voetballer die momenteel speelt voor Stoke City en het Zuid-Koreaanse nationale team. De 20-jarige aanvallende middenvelder en vleugelaanvaller begon zijn professionele carrière bij Daejeon Hana Citizen, waar hij in het seizoen 2022 hielp bij de promotie naar de K League 1.

Carrière en prestaties
Bae Jun-ho begon zijn jeugdopleiding bij Daegu FC en ontwikkelde zijn vaardigheden verder door tijdens zijn tijd op Daeryun Middle School, Cheonan Jeil High School en Pyeongtaek Jinwee FC. In januari 2022 maakte hij de overstap naar Daejeon Hana Citizen, waar hij al snel indruk maakte en het team hielp promoveren naar de hoogste Koreaanse divisie. Zijn talent bleef niet onopgemerkt en in de zomer van 2023 maakte hij de overstap naar het Engelse Stoke City voor een bedrag van ongeveer twee miljoen euro.

Bij Stoke City heeft Bae een solide eerste seizoen achter de rug. Hij scoorde zijn eerste doelpunt in de Engelse competitie in februari 2024 en werd al snel een belangrijke speler voor het team. Bae eindigde het seizoen met 40 optredens en werd benoemd tot Speler van het Jaar bij Stoke City, wat zijn impact en potentieel benadrukt.

Internationale carrière
Jun-ho Bae heeft ook een indrukwekkende internationale carrière opgebouwd. Hij vertegenwoordigde Zuid-Korea op verschillende jeugdtoernooien en werd geprezen voor zijn prestaties tijdens het AFC U-20 Asian Cup kwalificatietoernooi en het FIFA U-20 Wereldkampioenschap in 2023. Zijn debuut voor het Zuid-Koreaanse seniorenteam kwam in juni 2024 tijdens een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Singapore, waar hij meteen scoorde na als invaller te zijn ingebracht.

Stijl van spelen en toekomst bij Feyenoord
Bae Jun-ho staat bekend om zijn veelzijdigheid, balans en uithoudingsvermogen op het veld. Hij is comfortabel met beide voeten en beschikt over een indrukwekkend bereik in zijn passing en dribbels. Deze kwaliteiten maken hem een waardevolle aanvulling voor elk team, en Feyenoord ziet in hem een directe versterking die perfect past binnen de spelopvattingen van hoofdtrainer Brian Priske.

Met zijn contract bij Stoke City tot medio 2027 en zijn interesse in een avontuur in de UEFA Champions League, zou Bae een spannende nieuwe aanwinst kunnen zijn voor de Rotterdammers. Zijn ervaring en talent beloven veel voor de toekomst, en het zou geen verrassing zijn als hij snel een prominente rol speelt in het eerste elftal van Feyenoord.