Oranje Leeuwinnen plaatsen zich voor het EK: zo schat bondscoach Jonker de kansen in

Oranje Leeuwinnen plaatsen zich voor het EK: zo schat bondscoach Jonker de kansen
17 juli om 08:04

De Oranje Leeuwinnen wisten dinsdagavond een ticket voor het EK 2025 in Zwitserland veilig te stellen. De ploeg van Andries Jonker speelde met 1-1 gelijk tegen Noorwegen en VoetbalNieuws vertelt je hoe de bondscoach kijkt naar de kansen van Nederland.

Oranje leek een relatief makkelijke kwalificatiepoule te hebben, maar dat bleek toch anders. Na meerdere lastige wedstrijden kan het vizier nu volledig op het EK van 2025. Dat toernooi zal voor menig routinier de laatste gaan woorden en volgens Jonker roept dat gretigheid in zijn selectie op.

Hoe kijkt Jonker naar de kansen van Oranje op het EK 2025?

"De gretigheid bij de ervaren speelsters is heel groot. Ze willen per se nog een EK spelen en nog een kans krijgen een toernooi te winnen", begint Jonker opgetekend door Nu.nl. "Tijdens het WK dachten we dat we van iedereen konden winnen. We hebben daarna door allerlei redenen een jasje uitgedaan, maar op het EK kunnen we een heel goed elftal creëren."

De komende tijd verwacht Jonker dat er nog meerdere jeugdige spelers zullen doorgroeien. "Jonge speelsters hebben de afgelopen tijd op het trainingsveld laten zien waar ze staan. Dat is de grootste winst voor ons de afgelopen tijd."