Chelsea start een onderzoek naar racistisch filmpje Fernandez: 'Dit gedrag is vols

Chelsea start onderzoek naar racistisch filmpje Fernandez: 'Onaanvaardbaar'

17 juli om 09:25
Laatste update: 17 juli om 09:30

Chelsea heeft gereageerd op de racismerel die is ontstaan nadat Argentijn Enzo Fernandez in opspraak is geraakt. De middenvelder van de ploeg uit Londen stond centraal in het voorval en VoetbalNieuws vertelt je hoe de club hierop reageert.

Argentinië wist zondagnacht de Copa América te winnen. In het feestgedruis zongen de spelers een liedje dat was ontstaan na de gewonnen WK-finale tegen Frankrijk. Het lied is echter van racistische aard en de beelden die ervan opdoken, vielen ook niet in goede aard. "Ze spelen voor Frankrijk, maar komen uit Angola. Zijn moeder is Nigeriaans, zijn vader komt uit Kameroen. Maar op het paspoort staat Fransman", werd er onder meer gezongen.

Hoe reageert Chelsea op de racismerel?

Op de Instagram-pagina van Fernandez was het filmpje kort te zien. De middenvelder ging al diep door het stof, mede door het feit dat enkele Franse teamgenoten zich al zeer fel lieten horen. 'Chelsea vindt alle vormen van discriminerend gedrag volstrekt onaanvaardbaar', luidt het statement. 'We zijn er trots op een diverse, inclusieve club te zijn waar mensen uit alle culturen, gemeenschappen en identiteiten zich welkom voelen.' Verder meldt de club dat zij een onderzoek starten naar de acties van Fernandez en danken zij de speler voor zijn publiekelijke excuses en hopen zij dat de Argentijn er van leert.