Fitz-Jim gaat in op Ajax-toekomst: dit vertelt het talent over zijn ambities in Amsterdam

Fitz-Jim gaat in op Ajax-toekomst: dit vertelt het talent over zijn ambities in Am
17 juli om 09:57

Kian Fitz-Jim hoopt dit seizoen een basisplaats af te dwingen bij Ajax. De jeugdspeler kwam slechts sporadisch aan de bak en begon afgelopen seizoen bij Excelsior. VoetbalNieuws vertelt je hoe de middenvelder naar zijn toekomst kijkt.

Fitz-Jim werd afgelopen winter terug naar Amsterdam gehaald door Ajax. De Amsterdammers zaten krap in de Middenvelders en besloten daarom het aan Excelsior verhuurde talent terug te halen. Echter maakte hij slechts 39 minuten voor Ajax.

Hoe kijkt Fitz-Jim naar zijn kansen bij Ajax?

Fitz-Jim hoopt de komende weken een basisplaats te veroveren bij Ajax. Tegenover ESPN gaat de middenvelder hierop in en vertelt hij op welke positie hij het best uit de voeten kan. "Ik denk dat ze een plan voor me hebben dit jaar. Dat ik heb bijgetekend, laat zien dat de club vertrouwen in me heeft. Dat vertrouwen wil ik uitbetalen dit jaar. Ik heb altijd het gevoel dat het mijn seizoen wordt, maar dit jaar heb ik dat extra."

De nummer acht positie past Fitz-Jim het best. "Ik denk dat ik wel op elke positie kan spelen, maar het liefst sta ik op '8'. Vooral in de speelstijl van Farioli. We spelen nu niet echt met iemand vlak achter de aanval en ik denk ook niet dat ik een '10' ben. Dit systeem ligt mij wat beter. Het past bij me."

De afgelopen weken maakt Fitz-Jim een frisse indruk en lijkt een basisplaats tot de mogelijkheden te behoren voor de Europa League-wedstrijd tegen FK Vojvodina uit Servië.