'Heerenveen wil Feyenoord-aanvaller huren met koopoptie, meer Eredivisie-vraag'

SC Heerenveen wil Ilias Sebaoui volgens toonaangevende media huren van Feyenoord
17 juli om 12:05

SC Heerenveen heeft bij Feyenoord aangeklopt om Ilias Sebaoui te huren. De Friezen willen daarbij een optie tot koop bedingen, maar moeten ook een aantal andere clubs uit de Eredivisie afhouden.

Volgens 1908.nl staan Sebaoui en het Heerenveen van Robin van Persie al dagenlang in nauw contact. De aanvaller verlengde onlangs zijn contract bij Feyenoord, maar ziet een huurdeal steeds meer zitten. De Rotterdammers ook, maar die willen op hun beurt een koopoptie van enkele miljoenen euro’s.

Naast Heerenveen zijn er meer clubs uit de Eredivisie die de situatie van Sebaoui in de gaten houden. Dat zijn FC Twente, Go Ahead Eagles, Willem II, Sparta Rotterdam en Fortuna Sittard, klinkt het. Ook het Belgische OH Leuven ziet Sebaoui graag komen.

Sebaoui maakte afgelopen seizoen indruk in de Keuken Kampioen Divisie met FC Dordrecht. De Marokkaanse Belg maakte elf goals en gaf zes assists in 38 wedstrijden voor De Schapenkoppen. In de twee wedstrijden die Feyenoord in de voorbereiding speelde tegen respectievelijk Dordrecht en RC Genk kwam Sebaoui in actie.