'Tegenvaller voor Feyenoord: Timber mist seizoensstart door blessure'

Timber mist seizoensstart door blessure
16 juli om 22:36

Quinten Timber ligt 'een aantal weken' uit de roulatie na een blessure opgelopen in een oefenwedstrijd tegen KRC Genk. Dit meldt 1908.nl op basis van bronnen binnen Feyenoord.

Timber kreeg een flinke tik van Ibrahima Sory Bangoura, die hiervoor een gele kaart ontving. Hoewel Timber aanvankelijk leek door te kunnen spelen, moest hij uiteindelijk toch het veld verlaten. De middenvelder mist hierdoor mogelijk de start van de competitie en de wedstrijd tegen PSV op 4 augustus om de Johan Cruijff Schaal.

Tijdens de oefenwedstrijd tegen KRC Genk, afgelopen weekend, ontving Timber een charge van Bangoura, waardoor hij geblesseerd raakte. Dit incident gebeurde nadat Timber de aanvoerdersband droeg tijdens de wedstrijd. Ondanks zijn poging om door te spelen, werd snel duidelijk dat dit geen optie was en moest Timber na 33 minuten het veld verlaten. Milambo viel voor hem in.

De blessure komt extra hard aan voor Timber, die net hersteld was van een knieblessure waardoor hij het EK in Duitsland moest missen. Zijn afwezigheid betekent dat hij een groot deel van de voorbereiding en mogelijk ook de seizoensopener tegen Willem II op 11 augustus zal missen.

Volgens ingewijden binnen Feyenoord zal Timber 'een aantal weken' nodig hebben om te herstellen. Deze tegenslag komt op een cruciaal moment, aangezien Feyenoord zich voorbereidt op het nieuwe seizoen en de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV. Timbers herstel zal nauwlettend in de gaten gehouden worden door de medische staf van Feyenoord.