Welk racistisch lied zong Fernández waardoor Chelsea een procedure is gestart?

Fernández zong racistische teksten waardoor Chelsea een strafprocedure is gestart
17 juli om 12:45

Enzo Fernández zit mogelijk in de nesten. De Argentijnse middenvelder kreeg een groot deel van de voetbalwereld waaronder zijn werkgever Chelsea over zich heen na het zingen van een racistisch lied. Wat zongen Fernández en zijn Argentijnse teamgenoten eigenlijk en wat is Chelsea van plan?

Wat was er te horen?

Na afloop van de door Argentinië van Colombia gewonnen finale van de Copa América bouwden de winnaars een feestje in de bus. Dat werd vastgelegd in een livestream van Férnandez, die zelf ook luidkeels meezong. In het nummer werden Franse spelers met een Afrikaanse achtergrond bezongen. "Hun moeder is Nigeriaans, hun vader is Kameroenees, maar hun paspoort is Frans", was een deel van de tekst uit het nummer.

Waarom de Argentijnen nou net Franse spelers op de hak nemen, is niet helemaal bekend. Mogelijk heeft het te maken met de WK finale van 2022 waarin Argentinië en Frankrijk het tegen elkaar opnamen.

Wat gaat Chelsea doen?

Chelsea - de werkgever van Fernández - is de video ook zeker niet ontgaan. De Engelse club neemt maatregelen tegen de speler. "Chelsea vindt alle vormen van discriminerend gedrag volstrekt onacceptabel. We zijn er trots op een diverse, inclusieve club te zijn waar mensen uit alle culturen, gemeenschappen en identiteiten zich welkom voelen."

Wat het nog pijnlijker maakt voor Fernández, is dat enkele teamgenoten hem na de taferelen hebben ontvolgd op Instagram.  Op social media liet de Franse Chelsea-speler Wesley Fofana al van zich horen. 'Onlosmakelijk racistisme', klonk het. Naast Fofana heeft Chelsea nog vijf Franse spelers met Afrikaanse roots in het elftal. Dat zijn Axel Disasi, Benoît Badiashile, Malang Sarr, Lesley Ugochukwu en Christopher Nkunku. Zelf heeft Fernández inmiddels zijn excuses aangeboden.