In deze pot zitten de Oranje Leeuwinnen tijdens de loting voor het EK

In deze pot zitten de Oranje Leeuwinnen tijdens de loting voor het EK
17 juli om 16:35
Laatste update: 17 juli om 16:35

De Oranje Leeuwinnen staan ogenschijnlijk voor een zware uitdaging het EK 2025 in Zwitserland. Het team van bondscoach Andries Jonker is ingedeeld in pot 3 voor de loting op maandag 16 december in Lausanne, zo meldt de UEFA.

In welke pot zitten de Oranje Leeuwinnen?

Dankzij een gelijkspel tegen Noorwegen van dinsdagavond (1-1) wist Nederland zich als tweede van groep A1 te kwalificeren voor het EK, dat volgend jaar van 2 tot en met 27 juli in Zwitserland wordt gehouden. Het gastland Zwitserland zit in pot 1, samen met Spanje, Duitsland en Frankrijk.

In pot 2 bevinden zich Italië, IJsland, Denemarken en Engeland. Nederland deelt pot 3 met drie landen die zich nog via de play-offs moeten kwalificeren. Pot 4 bestaat volledig uit teams die ook via de play-offs hun plek op het EK moeten veroveren. In totaal nemen zestien landen deel aan het EK, waarbij Nederland een tegenstander zal loten uit pot 1, pot 2 en pot 4.

Tijdens het EK gaan de nummers 1 en 2 van elke groep door naar de kwartfinales, waardoor de competitie al snel spannend zal worden voor de Oranje Leeuwinnen.

Potindeling loting EK 2025 vrouwen

Pot 1: Zwitserland, Spanje, Duitsland, Frankrijk
Pot 2: Italië, IJsland, Denemarken, Engeland
Pot 3: Nederland en drie play-offwinnaars
Pot 4: vier overige play-offwinnaars