'Twee Franse clubs brengen bod uit op Heerenveen-smaakmaker Sahraoui'

'Twee Franse clubs brengen bod uit op Heerenveen-smaakmaker Sahraoui'
17 juli om 17:44

Lille en OGC Nice hebben beide interesse in Osame Sahraoui van Heerenveen. De Noorse buitenspeler kan een belangrijke aanwinst zijn voor beide clubs, die hun aanval willen versterken. Sahraoui, die indruk maakte in de Eredivisie, staat op de radar van meerdere Europese clubs.

Lille heeft volgens de Italiaanse transferexpert Sacha Tavolieri al een bod uitgebracht, maar dit werd afgewezen omdat het niet voldeed aan de vraagprijs van Heerenveen. Dinsdagavond meldde de Leeuwarder Courant dat OGC Nice ook in de markt is. Sahraoui heeft nog een contract tot medio 2026 bij de Friezen, wat betekent dat geïnteresseerde clubs diep in de buidel moeten tasten om hem los te weken.

Het is duidelijk dat beide Franse clubs vastberaden zijn om de vleugelaanvaller binnen te halen. Het blijft spannend of een van hen de Noorse international uiteindelijk kan overtuigen en aan de vraagprijs van Heerenveen kan voldoen.

Sahraoui werd in januari 2023 door Heerenveen voor 1,7 miljoen euro overgenomen van Vålerenga. Inmiddels ligt volgens Transfermarkt zijn waarde om en nabij de 8,5 miljoen euro. De eenmalig Noors international speelde tot dusver 52 officiële wedstrijden voor Heerenveen. Daarin scoorde hij negen keer en gaf hij veertien assists.