Wanneer beginnen en eindigen de Olympische Spelen in Parijs?

Wanneer beginnen en eindigen de Olympische Spelen in Parijs?

17 juli om 18:20
Laatste update: 17 juli om 18:21

Parijs bereidt zich voor op een spectaculair sportevenement dat de hele wereld in zijn greep zal houden. De exacte data van de Olympische Spelen zijn nu bekend en fans kunnen beginnen met aftellen. VoetbalNieuws dient als je agenda en vertelt je wat je qua voetbal kunt verwachten!

Wanneer beginnen de Olympische Spelen?

De Olympische Spelen van 2024 beginnen op vrijdag 26 juli en eindigen op zondag 11 augustus. Gedurende deze periode zal de Franse hoofdstad het toneel zijn van talloze sportieve hoogtepunten, waaronder spannende voetbalwedstrijden.

Wanneer begint het voetbal op de Olympische Spelen?

Het mannenvoetbaltoernooi start op 24 juli, twee dagen voor de officiële opening, met de finale gepland op 10 augustus. Teams bestaan uit spelers onder 23 jaar, aangevuld met drie oudere spelers per team. Brazilië verdedigt zijn titel na de overwinning in Tokio in 2021.

Het vrouwenvoetbaltoernooi begint ook op 24 juli en eindigt op 10 augustus. Alle teams spelen met hun sterkste selectie, aangezien er geen leeftijdsbeperking is. Canada is de titelverdediger na hun gouden medaille in 2021.

De wedstrijden worden verspreid over diverse stadions in Frankrijk, waaronder het Stade de France en Parc des Princes in Parijs. Fans kijken uit naar spannende duels en nieuwe legendes die zullen opstaan.