Op welke Nederlandse zender kun je naar de Olympische Spelen kijken?

Op welke Nederlandse zender kun je naar de Olympische Spelen kijken?
17 juli om 18:42
Laatste update: 17 juli om 18:42

De Olympische Spelen in Parijs beloven een groots spektakel te worden. Uiteraard worden de meeste sporten ook uitgezonden in Nederland. VoetbalNieuws vertelt je waar je de komende weken terecht kunt om niets te missen!

Waar worden de Olympische Spelen uitgezonden?

Olympische Spelen bij de NOS

De NOS heeft de rechten om de Olympische Spelen in Nederland uit te zenden. Vanaf vrijdag 26 juli tot en met zondag 11 augustus 2024 kunnen kijkers terecht bij de publieke omroep voor uitgebreide verslaggeving. Dit omvat live-uitzendingen van wedstrijden, uitgebreide samenvattingen en diepgaande interviews. Via televisie, radio en de online platforms van de NOS is alles te volgen. De meeste sporten worden uitgezonden op NPO 1, van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat.

Olympische Spelen kijken op Eurosport

Discovery Inc. heeft eveneens de uitzendrechten voor de Olympische Spelen verworven. Hierdoor zijn de wedstrijden ook te zien op Eurosport. Eurosport biedt meerdere kanalen aan zodat verschillende sporten tegelijkertijd gevolgd kunnen worden. Dit geeft kijkers de mogelijkheid om zelf te bepalen welke wedstrijden ze live willen zien. Eurosport is via diverse kabel- en satellietproviders in Nederland beschikbaar.

HBO Max zendt ook Olympische Spelen uit

Daarnaast kunnen kijkers ook via HBO Max de Olympische Spelen volgen. HBO Max biedt streamingdiensten aan voor de Olympische Spelen, wat betekent dat alle sporten en evenementen gemakkelijk online te bekijken zijn. Hier kun je dus van élke sport élke seconde volgen.

Met deze brede dekking van de NOS, Eurosport en HBO Max hoeven Nederlandse kijkers niets te missen van de Olympische Spelen 2024. Alle sporten en hoogtepunten zijn uitgebreid te volgen op deze kanalen.