'Dit wordt hoogstwaarschijnlijk de nieuwe club van Marco Reus'

'Dit wordt hoogstwaarschijnlijk de nieuwe club van Marco Reus'
17 juli om 19:15

Marco Reus zet zijn carrière waarschijnlijk voort bij LA Galaxy. Transferspecialist Fabrizio Romano meldt dat de laatste details van de transfervrije overstap van de Duitse middenvelder bijna rond zijn. Reus ziet een overgang naar de Amerikaanse Major League Soccer wel zitten.

Reus verliet Borussia Dortmund afgelopen seizoen na twaalf jaar trouwe dienst. Hij begon zijn carrière in de jeugdopleiding van Dortmund en keerde in 2012 terug na een periode bij Borussia Mönchengladbach. In totaal speelde hij 429 wedstrijden voor Dortmund, waarin hij 170 doelpunten maakte en 131 assists gaf.

Bij LA Galaxy lijkt Reus niet als Designated Player aangetrokken te worden, wat betekent dat hij niet boven het salarisplafond mag verdienen. Toch kan hij rekenen op een jaarsalaris van ongeveer 1,7 miljoen dollar. Dit is minder dan wat hij in Saudi-Arabië of Europa had kunnen verdienen, maar Reus kiest ervoor om zijn loopbaan in de Verenigde Staten voort te zetten. Zodra de laatste details zijn afgerond, zal Reus zijn handtekening zetten onder een contract bij LA Galaxy.