Dit zijn de 50 meest waardevolle voetbalclubs ter wereld, met twee uit Nederland

Dit zijn de 50 meest waardevolle voetbalclubs ter wereld, met twee uit Nederland
17 juli om 19:42

Real Madrid is opnieuw de meest waardevolle voetbalclub ter wereld volgens Brand Finance, met een waarde van €1,8 miljard. De club passeerde Manchester City dankzij hun Champions League-winst en de komst van Kylian Mbappé. Ook staan er twee Nederlandse clubs in de top-50.

Ajax staat op de 26e plaats, terwijl PSV op de 44e positie blijft staan. Ajax steeg vier plaatsen ondanks een teleurstellend seizoen, dankzij hun sterke merk en trouwe fanbase. PSV handhaafde hun plek dankzij het landskampioenschap en goede prestaties in de Champions League.

Real Madrid's merkwaarde steeg met 16%, wat hen boven merken als Google en Coca-Cola plaatst. Investeringen in topspelers zoals Jude Bellingham versterken hun mondiale zichtbaarheid en fanbetrokkenheid. Manchester City volgt met een merkwaarde van €1,7 miljard, geholpen door hun historische prestaties, zoals het winnen van vijf grote titels in één jaar.

Andere clubs in de top-10 zijn Barcelona, Manchester United, Liverpool, Bayern München, Paris Saint-Germain, Arsenal, Tottenham Hotspur en Chelsea.

Meest waardevolle clubs ter wereld

1. Real Madrid - 1,8 miljard
2. Manchester City - 1,7 miljard
3. FC Barcelona - 1,6 miljard
4. Manchester United - 1,5 miljard
5. Liverpool - 1,5 miljard
6. Bayern München - 1,3 miljard
7. Paris Saint-Germain - 1,3 miljard
8. Arsenal - 1,1 miljard
9. Tottenham Hotspur - 0,9 miljard
10. Chelsea - 0,9 miljard