Spanje maakt enorme sprong op FIFA-wereldranglijst, Nederland blijft stabiel

Spanje maakt enorme sprong op FIFA-wereldranglijst, Nederland blijft stabiel
18 juli om 10:35

Het Nederlands elftal blijft na het EK op de zevende plek staan in de nieuwe FIFA-wereldranglijst. Bondscoach Ronald Koeman zag zijn ploeg niet stijgen ondanks de halvefinaleplaats. Spanje, de nieuwe Europees kampioen, klom van de achtste naar de derde plaats.

Nieuwe FIFA-wereldranglijst

Spanje won de titel afgelopen zondag en maakte hierdoor een flinke sprong op de ranglijst. Verliezend finalist Engeland steeg ook een plek, van de vijfde naar de vierde positie. Wereldkampioen Argentinië verstevigde zijn eerste plek na winst in de Copa América. Mede-finalist Colombia stormde de top tien binnen en ging van plek dertien naar negen.

België had een teleurstellend EK en zakte drie plaatsen naar de zesde positie. Portugal verloor twee plekken en belandde op de achtste plaats, net onder Nederland. Brazilië leverde één plek in en staat nu vijfde.

Kroatië viel buiten de top tien en staat nu twaalfde. Uruguay bezet de elfde plek. Duitsland klom van de zestiende naar de dertiende plaats. De top vijftien wordt gecompleteerd door Marokko op veertien en Zwitserland op vijftien.

Op welke plek staat Nederland op de FIFA-ranking?

1. Argentinië
2. Frankrijk
3. Spanje
4. Engeland
5. Brazilië
6. België
7. Nederland
8. Portugal
9. Colombia
10. Italië