Tadic stopt als Servisch international: 'Altijd een liefde voor mij geweest'

Tadic stopt als Servisch international: 'Altijd een liefde voor mij geweest'

18 juli om 11:52

Dusan Tadic stopt als international van Servië. De 35-jarige voormalig Ajax-aanvoerder deelde dat nieuws donderdagochtend op Instagram. Hij speelde ruim zestien jaar voor het nationale elftal.

Tijdens het afgelopen EK kwam Tadic met Servië niet verder dan de groepsfase. Het was al even bekend dat hij niet op goede voet zou leven met Dragan Stojkovic, de bondscoach van het elftal.

"Het nationale team is altijd een liefde voor mij geweest", schrijft Tadic, die momenteel voor Fenerbahçe speelt. "Liefde voor het land, liefde voor de mensen, liefde voor het spel, competitie, gezelligheid... We hebben samen veel meegemaakt - vreugde, verdriet, glimlachen, bloed, geluk en er was veel pijn en lijden."

Verder lijkt hij in te gaan op de clash met Stojkovic. "Ik blijf bij de standpunten die ik heb ingenomen. Ik benadruk dat het nooit mijn bedoeling is geweest om teamgenoten of iemand anders die deel uitmaakte van het Servische team in Duitsland te beledigen, daarom voel ik de behoefte om voor de laatste keer bepaalde zaken toe te lichten waarover discussie is geweest."

"Daarnaast is de belangrijkste reden voor deze verklaring dat ik heb besloten om afscheid te nemen van het Servische nationale team. Of ik in de toekomst nuttig zou kunnen zijn, laat ik over aan de deskundigen, het publiek of degenen die zich geroepen voelenom hierover te discussiëren en die denken dat ze deel uitmaken van de voetbalwereld."

Tadic speelde in totaal 111 interlands voor Servië, waarin hij 23 goals maakte. Met de Beli Orlovi nam hij deel aan het WK 2018, WK 2022 en dus het afgelopen EK 2024.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Dušan Tadić (@dusantadic)