Timber helpt Ajax: verdediger adviseert Amsterdammers 'absolute winnaar' te halen

Deze speler moet Ajax volgens Timber halen
18 juli om 13:05

Jurriën Timber is positief over de mogelijke komst van Wout Weghorst naar Ajax. Bij het Nederlands elftal maakte Timber al meerdere keren kennis met het vermeende transfertarget van de Amsterdammers.

Na een zwaar seizoen hoopt Ajax zich onder Francesco Farioli te herpakken. Bertrand Traoré is al gepresenteerd en ook Pablo Rosario en Wout Weghorst worden genoemd als mogelijke versterkingen. De geruchten zijn ook Timber niet ontgaan. "Dat zouden mooie aanwinsten zijn," zegt de verdediger in gesprek met Ajax Showtime over de komst van het duo.

Bij Oranje maakte de Arsenal-speler al kennis met Weghorst. "Dat is een absolute winnaar, Wout. Die kan je wel gebruiken bij Ajax. Honderd procent," vertelt Timber. Echter, de kans op de komst van Weghorst lijkt afgenomen. Volgens Lentin Goodijk van Voetbal International moet Ajax eerst spelers verkopen voordat het zich kan roeren op de transfermarkt. Weghorst heeft bovendien meerdere opties.

Timber adviseert technisch directeur Alex Kroes om snel toe te slaan. De centrale verdediger weet zeker dat Weghorst een aanwinst zou zijn voor Ajax. Toch lijkt de financiële situatie van de Amsterdammers roet in het eten te gooien. Voetbal International meldt dat Weghorst duidelijkheid wil om een goede voorbereiding te kunnen draaien. De interesse van Ajax en FC Twente blijft, maar de haalbaarheid is onzeker.