Hierdoor wordt de transfer van Weghorst naar Ajax steeds minder realistisch

Transfer van Weghorst naar Ajax wordt steeds minder realistisch
18 juli om 17:30
Laatste update: 18 juli om 17:30

Ajax dreigt naast de zomerse komst van Wout Weghorst te grijpen. De spits van Burnley is pas een optie voor de club als er iemand verkocht wordt, zo onthult Lentin Goodijk van Voetbal International.

Bij Ajax is het telkens afwachten totdat er verkocht wordt voordat de club zelf echt kan kopen. Er moet wel financiële ruimte zijn om zo’n deal met Weghorst mogelijk te maken”, zegt Goodijk in een video-item van Voetbal International op YouTube.

Volgens de verslaggever is het lastig in te schatten of Weghorst nog komt. De interesse van Ajax, en ook van FC Twente, is er nog steeds. Echter wordt het niet makkelijker. Dit komt mede door de wens van Weghorst om een goede voorbereiding te draaien.

Goodijk vervolgt over de wens van Weghorst. "Op een gegeven moment kan ik me voorstellen dat Weghorst duidelijkheid wil hebben. Ook om een goede voorbereiding te draaien. Anders zal hij een andere keuze maken en zal Ajax ook een andere keuze maken. Zo simpel is het ook.”

Daarnaast moet Ajax eerst spelers verkopen voordat het zich kan roeren op de transfermarkt. Pas als Chuba Akpom vertrekt, lijkt Weghorst een optie. "Bij Weghorst moet er financiële ruimte zijn om zo’n deal mogelijk te maken. Het blijft wachten en geduld hebben. Weghorst heeft nog een contract tot medio 2025 bij Burnley. Voor het EK werd een transfersom van vijf miljoen euro genoemd. Of dat nog zo is, is niet duidelijk,” aldus Goodijk.