Saudische club pusht Bakayoko: PSV'er bezwijkt niet voor het grote geld

Johan Bakayoko verwerpt lucratief aanbod uit Saudi-Arabië om in Europa te blijven
18 juli om 22:00

Johan Bakayoko heeft een kans om zijn salaris aanzienlijk te verhogen door een overstap naar Saudi-Arabië te maken, maar hij blijft liever bij PSV. Al-Hilal heeft serieuze pogingen ondernomen om de vleugelspeler over te nemen, maar volgens het Eindhovens Dagblad is Bakayoko niet geïnteresseerd.

De jonge aanvaller heeft zijn zinnen gezet op een Europese topcompetitie en is niet van plan om naar het Midden-Oosten te verhuizen. Hij overweegt zelfs om nog een jaar bij PSV te blijven. "Bakayoko kon zijn salaris zelf bepalen en een enorm bedrag verdienen, maar dat vindt hij volgens bronnen in zijn omgeving totaal niet interessant," zegt Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad.

Bakayoko blijft ambitieus

PSV had flink kunnen verdienen aan een transfer van Bakayoko, die gezien wordt als een van de meest waardevolle spelers van de club deze zomer. Hoewel de exacte vraagprijs niet bekend is, heeft Bakayoko een goed seizoen achter de rug en nog een contract tot medio 2026. Geïnteresseerde clubs zullen diep in de buidel moeten tasten.

"Als ik uit Eindhoven zou vertrekken, is dat alleen naar een club die net als PSV om de prijzen speelt", vertelde Bakayoko woensdag in het Eindhovens Dagblad. "Kampioen worden en de Champions League winnen, dat is wat ik wil. Ik heb de kwaliteiten daarvoor."

Bakayoko benadrukt dat hij het naar zijn zin heeft bij PSV en dat hij nooit met tegenzin speelt. "PSV is een topclub, zeker als veel spelers van vorig seizoen blijven. En het is leuk hier. Ja, echt leuk."

Geen transfer naar Saudi-Arabië

Journalist Rik Elfrink bevestigt dat een transfer naar Saudi-Arabië niet aan de orde is. "Nu niet, morgen niet en de rest van deze transferwindow niet. Gewoon niet", schrijft hij op X. Volgens Elfrink had Bakayoko bij Al Hilal zelf kunnen bepalen wat hij wilde verdienen, maar dat vindt hij volgens bronnen in zijn omgeving totaal niet interessant. Bakayoko wil naar een topclub in een grote competitie en heeft hoge ambities voor de toekomst.