hierdoor heeft Ryan Flamingo voor PSV als volgende club gekozen

Geen twijfel: hierdoor heeft Ryan Flamingo voor PSV als volgende club gekozen

19 juli om 07:30

Ryan Flamingo ziet zijn toekomst bij PSV rooskleurig in. De 21-jarige speler kwam voor een bedrag rond de negen miljoen euro over van FC Utrecht. Voor Flamingo is PSV de beste vervolgstap, doordat hij bij de beste club in Nederland wil spelen, zo vertelt hij in gesprek met Voetbal International.

Ondanks dat PSV al vroeg in het voorjaar geïnteresseerd was in Flamingo, waren er ook verschillende buitenlandse club die de speler graag hadden willen overnemen. "Maar dat heb ik allemaal afgehouden", meent hij. "De interesse was mooi, maar ik hoefde niet met een andere club te praten, ik wilde naar de beste club van Nederland. Dat zei ik ook tegen mijn zaakwaarnemer, het moest en zou PSV worden. Voor mijn ontwikkeling is dit de beste stap. De gesprekken met de mensen van PSV voelden ook gelijk heel goed. Met Peter Bosz loopt hier de beste trainer rond."

De Nederlandse jeugdinternational vertelt verder dat de keuze voor PSV is gevallen door de manier van spelen. "Het spel ligt mij, PSV wil altijd de bal hebben, dominant zijn, dat spreekt mij enorm aan. Spelen om de prijzen, om prolongatie van de landstitel, de KNVB-beker en natuurlijk in de Champions League. Dat zijn geweldige uitdagingen en daar kijk ik naar uit. Ik hoop komend seizoen zoveel mogelijk minuten mee te kunnen pakken en de volgende stap te zetten. Met het Nederlands elftal als volgend doel, daar hoop ik ooit bij te komen, en dan moet ik bij PSV het beste van mezelf laten zien", besluit hij.

Flamingo kwam afgelopen seizoen 34 keer voor Utrecht in actie. Hierin wist hij belangrijk te zijn met drie doelpunten en één assist.