hierdoor is Weghorst op dit moment onhaalbaar voor Twente

Bruggink eerlijk: hierdoor is Weghorst op dit moment onhaalbaar voor Twente

19 juli om 09:14

Arnold Bruggink erkent dat Wout Weghorst momenteel niet haalbaar is voor FC Twente. Toch sluit hij een transfer niet helemaal uit. De Technisch directeur doet een boekje open over de huidige stand van zaken. VoetbalNieuws.nl zet de belangrijkste uitspraken voor je op een rij.

De mogelijke komst van Weghorst naar FC Twente houdt de gemoederen bezig in Enschede. "Zijn naam wordt overal genoemd," zegt Bruggink bij RTV Oost. "Maar Burnley vraagt op dit moment te veel geld. Dat kunnen wij niet betalen."

Toch houdt Bruggink de deur op een kier. "Het is nog niet helemaal van de baan. Het ligt ook aan ons. Wanneer ga je door? Als je heel lang wil wachten en Burnley daar genoegen mee neemt, is er een kans. Er komen nog veel spelers op de markt waarvan de situatie bij hun club uitzichtloos wordt, of die per se ergens anders heen willen. We hebben nog ruim anderhalve maand."

Volgens Bruggink zit het tussen Twente en Weghorst zelf wel goed. "Ik heb goed contact met Wout. We zijn open naar elkaar. Maar het zou naïef zijn om al onze pijlen op hem te richten." De vraag blijft hoe lang Twente kan en wil wachten. "Op dit moment is hij onhaalbaar en onbetaalbaar voor ons. En dat ligt niet aan Wout," aldus Bruggink.

Clubwatcher Tijmen van Wissing plaatst zijn vraagtekens bij de situatie. "Weghorst begon zelf met de flirt, maar blijkt nu onhaalbaar. Dat had hij toch kunnen weten? Hij had er zelf iets aan kunnen doen." Bruggink blijft optimistisch en zegt dat een overstap in een latere transferwindow nog mogelijk is. "Het ligt eraan hoe het dan met hem gaat en of hij het leuk vindt", besluit Bruggink.