Deense bond heeft nieuws: Hjulmand stapt na jaren op als bondscoach van Denemarken

Kasper Hjulmand stapt op als bondscoach van Denemarken
19 juli om 10:39
Laatste update: 19 juli om 10:42

Denemarken krijgt na vier jaar een nieuwe bondscoach. De Deense voetbalbond en bondscoach Kasper Hjulmand hebben aangekondigd uit elkaar te gaan.

Hjulmand stond vier jaar lang aan het roer bij de Deense ploeg, met als hoogtepunt het EK van 2021. Daarin wist het land de halve finale van het toernooi te bereiken. In het daaropvolgende WK in Qatar (uitschakeling poulefase) en EK in Duitsland (uitschakeling achtste finale) stelde Denemarken echter teleur. Het heeft er na goed evalueren voor gezorgd dat Hjulmand heeft besloten om op te stappen. Hij vind dat er 'nieuwe energie' moet komen.

"Als ik twee jaar vooruit kijk naar het WK, kan ik het gevoel hebben dat het voor het team het beste is dat er een nieuw gezicht en nieuwe ideeën komen, die een nieuw groot hoofdstuk kunnen schrijven voor dit geweldige team, en daarom is het het beste: dat iemand anders het team vooruit leidt. Het gaat niet om mij. Het gaat om wat het beste is voor het team", aldus Hjulmand op de website van de Deense bond.

Wat Hjulmand nu van plan is in zijn loopbaan als hoofdtrainer, is onbekend. Ook zal Denemarken op zoek moeten naar een nieuwe bondscoach, waar nog geen namen voor worden genoemd.