Hjulmand moet het ontgelden in Deense media na pijnlijke uitschakeling op het EK

Deense media zeer kritisch op Hjulmand na pijnlijke uitschakeling tegen Duitsland

30 juni om 07:35
Laatste update: 30 juni om 07:32

Na de uitschakeling van Denemarken tegen Duitsland in de achtste finales van het EK 2024, hebben de Deense kranten geen spaan heel gelaten van het team en de coach. De kritieken zijn scherp en de toekomst van bondscoach Kasper Hjulmand lijkt aan een zijden draadje te hangen.

'Het is beschamend'

Bold is zeer kritisch over het optreden van de Deense ploeg en met name van Rasmus Højlund. "Denemarken kreeg tegen Duitsland de kansen, maar kwam - voor de zevende keer in zeven wedstrijden in de laatste twee finalerondes - met niets achter. Het is beschamend", zegt de hoofdredacteur Michel Wikkelsø Davidsen in zijn column. De krant benadrukt de mislukte kansen en de tekortkomingen van de Deense aanvallers. "Kansen waren er genoeg voor de Denen, maar de meeste belandden voor de voeten van Rasmus Højlund, die simpelweg niet scherp genoeg is."

Davidsen beschrijft ook de verschillen tussen beide teams. "Het moderne Duitse nationale team is gebouwd rond waarschijnlijk het populairste voetbalingrediënt van 2024 namelijk snelheid. En het Deense nationale elftal, waar het zeker niet de topcompetentie is van Christian Eriksen, Pierre-Emile Højbjerg, Joachim Andersen of Jannik Vestergaard." Bold oordeelt hard en vooral de bondscoach van de Denen moet het ontgelden. "Daarom heeft Kasper Hjulmand nu de status dat hij Denemarken zonder één overwinning door de laatste twee finalerondes heeft geleid. Het is gênant."

'Het einde voor Hjulmand?'

Ook Tipsbladet laat geen ruimte voor twijfel over het falen van de Deense ploeg en richt de pijlen op de coach. "Is dit het einde voor Hjulmand? Ja, de tank is leeg", schreef Tipsbladet met koeienletters boven een furieuze analyse. De krant benadrukt de lange reeks zonder overwinning en de invloed hiervan op het team. Vooral het feit dat de Denen geen enkel duel op dit EK wonnen, laat diepe sporen na. "Voor het tweede eindtoernooi op rij al. We weten gewoon géén wedstrijd te winnen. Dat is ver ondermaats."

De positie van Hjulmand wordt fel bediscussieerd in de krant. "Ja, het moet nu over de positie van hem gaan. Dit was een mislukking, net als het WK in Qatar. Dit kan geen standhouden. Dat heeft niet per se met deze strijd met Duitsland te maken, maar wel met de algemene beoordeling. Hjulmand moet zich beseffen dat hij niets meer overheeft om het Deense voetbal mee te verrijken. Op basis van twee eindtoernooien lijkt nu duidelijk wat er moet gebeuren…"

De Deense pers laat weinig heel van het team en de coach na deze pijnlijke uitschakeling. De toekomst van Hjulmand als bondscoach lijkt zeer onzeker nu de roep om verandering steeds luider klinkt.