Waarom Hato ontbreekt tijdens het laatste oefenduel van Ajax tegen Olympiakos

Waarom Hato ontbreekt tijdens het laatste oefenduel van Ajax tegen Olympiakos

19 juli om 14:55

Jorrel Hato ontbreekt vrijdagmiddag in de basisopstelling van Ajax voor het duel met Olympiakos. De verdediger heeft volgens trainer Francesco Farioli last van een klein pijntje, maar het tweeluik met FK Vojvodina in de voorronde van de Europa League komt niet in gevaar.

Ajax speelt tegen Olympiakos met een groot deel van de basisploeg die het moet gaan doen tegen Vojvodina. Daar ontbrak de naam van Hato ineens bij. De rechtspoot zat niet bij de selectie en eerst was het een vraagteken waarom. Daar heeft Farioli nu tekst en uitleg bij gegeven. 

"Jorrel Hato heeft een klein pijntje, maar dat is normaal tijdens de voorbereiding. HIj heeft gisteren alweer een sessie gehad, dat zal hij nog een dag doen. Ik heb besloten om hem vandaag niet te laten spelen", aldus Farioli in gesprek met Ziggo Sport. De Italiaan sluit af met goed nieuws. "Ik denk dat hij op tijd fit is voor het duel met Vojvodina."

Om Vojvodina te halen, heeft Hato nog zes dagen voorbereidingstijd. Aanstaande donderdag staat het duel om 21.00 uur op de planning in de Johan Cruijff Arena.