Nederlandse ploegen veroveren Europa: dit is wanneer de Europese competities beginnen

Nederlandse ploegen veroveren Europa: dit is wanneer de Europese competities begin
21 juli om 19:30
Laatste update: 21 juli om 19:30

Het clubvoetbal staat weer op het punt van beginnen. Dit seizoen is Nederland goed vertegenwoordigd in Europa en VoetbalNieuws vertelt je wanneer iedereen in actie komt.

Nederland heeft dit seizoen maar liefst drie tickets voor de Champions League. Echter is dat niet de enige competitie die vertegenwoordigd wordt. Ook in de Europa League en Conference League komen Nederlandse ploegen in actie.

Champions League:

Hiet is het verhaaltje best makkelijk. PSV werd kampioen van Nederland en is direct verzekerd van een plaats in de groepsfase. Feyenoord werd tweede en is sinds dit jaar eveneens verzekerd van eenzelfde ticket als PSV.  Op 29 augustus gaan zij gespannen naar de loting kijken en de eerste speelronde zal plaatsvinden tussen 17 en 19 september.

FC Twente gaat ook de Champions League in. Zij spelen echter in de voorronde. Maandag 22 juli zullen de Tukkers horen wie de tegenstander wordt in de derde voorronde. Rangers FC, Slavia Praag, Red Bull Salzburg en Lille zijn de opties. 6/7 augustus staan deze wedstrijden op het programma met op 13 augustus de return.

Een week later spelen de Tukkers, mits zij de derde ronde winnen, in de laatste voorronde. 27/28 augustus zal hiervan de return zijn en dan weet men in Enschede zeker of CL-voetbal in de Grolsch Veste plaats zal vinden. Twente is definitief wel al zeker van Europa League voetbal.

Europa League:

AZ is al zeker van deelname aan de Europa League. Zij zullen op 30 augustus aandachtig kijken naar de loting. De eerste wedstrijd zal plaatsvinden op 25 of 26 september.

Ajax mag zich komende week al gaan bewijzen. De Amsterdammers moeten meerdere rondes overleven om de groepsfase veilig te stellen. Op 25 juli en 1 augustus wachten ontmoetingen met FK Vojvodina. Op 22 juli zal wel al worden geloot voor de derde voorronde en Ajax zal daar een geplaatste status hebben. In de weken daarna zal Ajax iedere week een ronde moeten overleven om door te stoten tot de groepsfase van de Europa League. Mochten de Amsterdammers er ergens uit vliegen, dan stromen zij in bij de Conference League.

Conference League:

De Nederlandse afvaardiging voor de Conference League is Go Ahead Eagles. Op 25 juli treffen zij SK Brann en een week later wacht de return. Voor de ploeg uit Deventer wacht daarna, mist de Noren worden verslagen, ook nog de derde voorronde en de play-off ronde.