Bosz beschikt over nagenoeg fitte selectie: deze PSV'ers missen de voorbereiding

Bosz beschikt over nagenoeg fitte selectie: deze PSV'ers missen de voorbereiding

19 juli om 19:29

PSV neemt het 4 augustus op tegen Feyenoord in de Johan Cruijff Schaal. De Eindhovenaren kijken uit naar de eerste officiële ontmoeting van het seizoen en VoetbalNieuws vertelt je of de manschappen van Peter Bosz fit zijn voor die ontmoeting.

PSV kent een rustige voorbereiding. De Eindhovenaren zijn de titelverdediger en zowel de trainer als aanvoerder Luuk de Jong gaven al aan dat het niveau nog verder omhoog moet. De selectie van PSV had afgelopen seizoen aardig wat tikken te verduren en ook nu zijn er afwezigen.

Welke spelers mist PSV door blessures?

De grote afwezige is Sergino Dest. De back liep eind afgelopen seizoen een fikse blessure op en staat nog maanden aan de kant. Waar Dest afgelopen jaar nog onder contract stond bij FC Barcelona, is hij nu volledig eigendom van PSV dat hem overnam van de Catalanen. Verwachte rentreedatum: zeker pas na de winterstop.

Naast de streep die door de naam staat van Dest, zijn er ook twee vraagtekens. Noa Lang lijkt fit te zijn voor het seizoen, maar zijn laatste officiële wedstrijd in het PSV-shirt dateert van 27 januari. Hoewel Lang de voorbereiding mee deed, zal PSV erg voorzichtig zijn en lijken negentig minuten uitgesloten.

Ook Armando Obispo is een vraagteken. De verdediger kwakkelt bijna ieder seizoen in de voorbereiding en ook dit jaar. In de oefenwedstrijd tegen Club Brugge verliet Obispo geblesseerd het veld. Hoewel er nog geen statement van PSV is gekomen omtrent zijn blessure, lijkt de verdediger zeker een aantal weken tot maanden uitgeschakeld te zijn.