Dit zegt Peter Bosz over de voorbereiding met PSV en over eventuele transfers

Dit zegt Peter Bosz over de voorbereiding met PSV en over eventuele transfers
20 juli om 08:06

PSV-trainer Peter Bosz is vastberaden om het succes van afgelopen seizoen te evenaren en zelfs te overtreffen. Tijdens het trainingskamp in Marienfeld, Duitsland, legt hij de nadruk op vooruitgang en nieuwe doelen voor het komende seizoen. Dat blijkt uit interviews met Voetbal International en het Algemeen Dagblad.

Bosz blikt tevreden terug op het vorige seizoen, maar benadrukt dat het nu tijd is om vooruit te kijken. "Het vorige seizoen was fantastisch, met mooie prestaties en een hoog puntenaantal", zegt Bosz. "Maar we moeten nu verder, niemand heeft het er meer over. Streep eronder en door."

Tijdens de voorbereiding legt Bosz de focus op zware tegenstanders om het team klaar te stomen voor de competitie. "We hebben bewust gekozen voor oefenduels tegen sterke teams zoals Club Brugge en Anderlecht", legt Bosz uit. "Deze wedstrijden helpen ons om direct op hoog niveau te presteren als de competitie begint."

Transferambities
Met de komst van Ryan Flamingo en Couhaib Driouech heeft PSV belangrijke versterkingen binnengehaald. Bosz is echter nog op zoek naar een nieuwe centrale verdediger en een vervanger voor Hirving Lozano, die na de winterstop zal vertrekken. "We proberen ons zo goed mogelijk voor te bereiden op zijn vertrek en kijken of we nu al een vervanger kunnen aantrekken", zegt Bosz.

De ervaren trainer benadrukt ook het belang van fitheid en intensiteit. "We moeten ervoor zorgen dat de beste spelers fit blijven en met nog meer intensiteit spelen", aldus Bosz. "Er is altijd ruimte voor verbetering, vooral bij onze spelhervattingen. We moeten vaker scoren uit vrije trappen en corners."

Nieuwe opzet Champions League
Bosz kijkt tevens uit naar de nieuwe opzet van de Champions League. "Het is apart dat je niet uit en thuis tegen dezelfde club speelt, maar het is wel bijzonder om bij de 36 beste clubs van Europa te horen", zegt hij. "We zullen ons moeten aanpassen aan deze nieuwe uitdagingen."

Ondanks zijn succes bij PSV denkt Bosz ook aan de toekomst buiten het voetbal. "Ik heb een fantastische baan bij een geweldige club, maar op een gegeven moment wil ik ook meer tijd voor andere dingen in het leven", vertelt Bosz. "Toch ben ik vastberaden om nu het beste uit PSV te halen en opnieuw kampioen te worden."

Bosz sluit af met een duidelijke boodschap aan zijn team: "We moeten beter worden dan vorig seizoen, anders worden we geen kampioen. De concurrentie zit niet stil, dus wij moeten ons blijven verbeteren. Laat maar zien dat we weer de beste zijn."