'Nederlander op weg naar Bologna als opvolger van Zirkzee, gesprekken gaande'

'Nederlander op weg naar Bologna als opvolger van Zirkzee, gesprekken gaande'
20 juli om 08:51

Thijs Dallinga lijkt de volgende spits van Bologna te worden. Italiaanse media melden dat de club, die volgend seizoen in de Champions League speelt, Dallinga op het oog heeft als vervanger van Joshua Zirkzee.

Zirkzee vertrok eerder deze maand naar Manchester United. De Nederlandse spits speelde een sleutelrol bij het succes van Bologna in de Serie A en scoorde elf doelpunten.

Nu zoekt Bologna naar een nieuwe aanvalsleider en heeft de club opnieuw een Nederlander in gedachten. Dallinga, die vorig seizoen veertien doelpunten en twee assists voor Toulouse maakte, staat hoog op de verlanglijst van trainer Vincenzo Italiano. Volgens transferexpert Gianluca Di Marzio zijn de onderhandelingen vergevorderd, maar Bologna heeft ook alternatieve opties zoals Fotis Ioannidis en Beto in gedachten.

Dallinga maakte vorig jaar zijn debuut voor het Nederlands elftal en speelde 45 minuten tegen Gibraltar. De komst van de 23-jarige spits naar Bologna lijkt steeds waarschijnlijker, hoewel de club andere versterkingen blijft overwegen.