Met welk rugnummer gaat Zirkzee spelen bij Manchester United?

Zirkzee verklapt: met één van deze twee rugnummers gaat de spits bij United spelen

17 juli om 21:39

Joshua Zirkzee maakt bekend dat hij aankomend seizoen bij Manchester United gaat spelen met rugnummer 9 of 11. De aanvaller onthulde dit in een gesprek met Broederliefde tijdens het programma Matchday.

Vorige week doorstond Zirkzee de medische keuring en tekende hij tot medio 2029 bij Manchester United. Hier zal hij samenwerken met onder anderen Erik ten Hag en Ruud van Nistelrooij. Manchester United heeft bovendien de optie om zijn contract met nog een seizoen te verlengen.

Zirkzee vertelde dat de gesprekken met Manchester United begonnen toen hij net bij de EK-selectie van Nederland zat. "Ik had een gesprek in Wolfsburg. Mijn vader was er ook bij, want hij is overal bij. Na dat gesprek had ik gelijk een goed gevoel, toen was de keuze eigenlijk al gemaakt," aldus Zirkzee.

Zirkzee benadrukte dat de gesprekken met United geen invloed hadden op zijn focus bij Oranje. "Het EK stond sowieso op nummer één. Dat vond United ook belangrijk. Die focus moest daar liggen. Dus dat was te doen," vervolgde de spits, die overkomt van Bologna.

Over zijn rugnummer bij Manchester United zei Zirkzee: "Dat hangt een beetje af van Rasmus Højlund. Hij zit er al en is ook een spits. Nummer 9 is vrij, maar ja... Hij heeft 11, dus ik kan me voorstellen dat hij nu nummer 9 wil. In dat geval neem ik 11. Bij Bologna had ik ook 11, dus dat maakt me niet zoveel uit."

Zirkzee gaf eerder via de officiële kanalen van Manchester United aan uit te kijken naar zijn nieuwe avontuur. "Ik kan niet wachten om mijn bijdrage te leveren in het behalen van succes met Manchester United. Ik ben klaar voor deze nieuwe uitdaging en om mijn carrière naar een volgend niveau te brengen."