PSV-talent (15) moest vakantie annuleren, maar maakt indruk in Eindhoven

PSV-talent (15) moest vakantie annuleren, maar maakt indruk in Eindhoven

20 juli om 12:30

Fabian Merién is één van de meest opvallende spelers tot dusver in de voorbereiding van PSV. Het vijtienjarige talent werd door Peter Bosz bij de selectie gehaald voor het trainingskamp en maakte in verschillende oefenduels al zijn opwachting.

Merién had eigenlijk hele andere plannen dan met PSV op trainingskamp gaan. De verdediger zou met zijn ouders een reis naar de Verenigde Staten maken, maar deze vakantie moesten zijn ouders annuleren. "Ja, dat is ook wat.. Wie weet, komt de mogelijkheid om samen op vakantie te gaan later weer", aldus Merién in het Eindhovens Dagblad.

Peter Bosz geeft tijdens het trainingskamp van PSV de nodige jeugdspelers de kans om zich in de kijker te spelen. Met zijn vijftien jaar is Merién met afstand de jongste speler die zich bij de selectie mocht voegen. "Ik heb hem bij PSV Onder-17 gezien in de wedstrijd tegen Feyenoord en daar speelde hij geweldig", vertelde Bosz eerder deze week in het Eindhovens Dagblad.

De prestaties van de jonge rechtsback kunnen Bosz tot dusver behoorlijk bekoren. "De jongens doen het heel goed en passen zich snel aan, waarbij we hun programma wel soms anders inrichten of ze nog wat sparen. Het is belangrijk dat ze komend weekend in de oefenwedstrijd in actie kunnen komen. De overstap is groot, maar ze ontwikkelen zich snel", vindt de trainer.

Dat Merién mee is op trainingskamp en de nodige minuten maakt bij PSV, betekent niet dat de speler direct naar het eerste wordt overgeheveld. "Het is niet zo dat we hem laten meetrainen om dan ook al direct bij de selectie te komen", zegt Bosz. "Voor de jeugdopleiding van PSV is dit wel een heel goed signaal. Er zijn dertien jonge spelers bij de groep en zij nemen hun ervaring straks mee naar hun elftallen."