Slot tevreden met vooruitgang Liverpool ondanks nederlaag tegen Preston

20 juli om 13:30

Arne Slot heeft positief gereageerd op zijn eerste weken in dienst van Liverpool. Tijdens de eerste oefenwedstrijd ging Liverpool met 1-0 onderuit tegen Preston North End. Toch ziet de Nederlander aanknopingspunten bij zijn Liverpool.

Slot gaf 25 spelers speeltijd tijdens de wedstrijd. Onder andere Curtis Jones, Mohamed Salah en Dominik Szoboszlai werden na rust vervangen door voornamelijk jeugdspelers. "Het belangrijkste is dat iedereen fit was en bleef", aldus Slot tegen LFCTV over het trainingskamp van Liverpool. "Het waren een goede twee weken."

Liverpool had controle over de wedstrijd en stond slechts één schot toe, wat resulteerde in het enige doelpunt. "We hadden wat goede momenten in de opbouw en kansen in de eerste helft", zei Slot. "In de tweede helft creëerden we minder, wat normaal is met zoveel jonge spelers."

Slot benadrukte dat de focus ligt op het implementeren van nieuwe ideeën en het verbeteren van de fitheid. De wedstrijd tegen Preston gaf hem en zijn staf meer inzicht in de aandachtspunten voor de komende weken.

Liverpool reist dinsdag naar de Verenigde Staten voor verdere voorbereidingen. In de VS zullen ze Real Betis, Arsenal en Manchester United treffen.