Dit is hoe Juventus de transfer van Teun Koopmeiners alsnog wil realiseren

Dit is hoe Juventus de transfer van Teun Koopmeiners alsnog wil realiseren

21 juli om 08:20

De zomerse transferperiode draait op volle toeren, en een van de grote namen in het spel is Teun Koopmeiners. De Nederlandse middenvelder van Atalanta Bergamo staat in de belangstelling van Juventus, maar de vraagprijs is stevig: 60 miljoen euro. Tuttosport weet welke spelers Juventus wil verkopen om de transfer te kunnen realiseren. 

Juventus weet dat het diep in de buidel moet tasten, maar de club heeft nog geen concreet bod uitgebracht op Koopmeiners. Ze mikken op een bod van 45 miljoen euro, inclusief bonussen, maar om dat te realiseren moeten er eerst spelers verkocht worden. Vooral de verkoop van Matias Soulé staat hoog op de prioriteitenlijst van technisch directeur Cristiano Giuntoli.

De verkoop van Soulé zou 40 miljoen euro moeten opleveren, maar tot nu toe heeft Leicester City het bod verhoogd naar iets meer dan 30 miljoen euro. Als deze deal rondkomt, zou dit Juventus in staat stellen om verder te onderhandelen over Koopmeiners. De transfersom voor Koopmeiners blijft echter een struikelblok, vooral omdat Atalanta geen dringende noodzaak heeft om te verkopen.

Daarnaast wacht Juventus af wat er gebeurt met Federico Chiesa, wiens contract volgend jaar afloopt. Chiesa's situatie wordt na zijn huwelijk in Grosseto verder besproken, wat mogelijk extra financiële ruimte kan creëren voor de transferplannen van de club. Ook Dean Huijsen wordt als mogelijk vertrekkende speler in Turijn beschouwd. "De Juve doet zaken", staat op de voorpagina van de Corriere dello Sport van zondag.

"Juventus wil absoluut geld verdienen met de verkoop van Soulé en Huijsen om twee aankopen te doen die het team van Thiago Motta zouden completeren." Volgens het Italiaanse medium wil Juventus niet alleen Koopmeiners inlijven, maar ook Jean-Clair Todibo prijkt hoog op het wensenlijstje van Motta. "Giuntoli wil 60 miljoen van Soulé en Huijsen om zich te richten op Koopmeiners en Todibo".