Romano meldt 'here we go': Nederlandse spits vervangt Zirkzee bij Bologna

Romano meldt 'here we go': Nederlandse spits vervangt Zirkzee bij bologna
21 juli om 08:40
Laatste update: 21 juli om 08:43

Transfergoeroe Fabrizio Romano heeft op X de aanstaande transfer van Thijs Dallinga bevestigd. Volgens de journalist worden de laaste papieren voor de transfer in orde gemaakt, maar staat niets een transfer voor de Nederlander in de weg. Voetbal International meldde zaterdag al dat beide teams een akkoord hadden bereikt. 

De onderhandelingen tussen beide ploegen verliepen behoorlijk snel, waarbij Toulouse aanvankelijk een vraagprijs van achttien miljoen euro hanteerde. Uiteindelijk ging de Franse club akkoord met een lager bedrag. Toulouse zal ongeveer twaalf miljoen euro ontvangen voor de spits, maar dat bedrag kan door verschillende clausules nog iets oplopen.

Dallinga zelf is enthousiast over een avontuur in Italië en zal naar verwachting een vijfjarig contract tekenen, tot de zomer van 2029. De spits reist binnenkort af naar Italië voor de medische keuring en andere formaliteiten. De transfer zou idealiter volgende week rond moeten zijn, maar kan mogelijk iets langer duren. Hij wordt gezien als de opvolger van Joshua Zirkzee, die naar Manchester United is vertrokken.