Ajax verkoopt jeugddoelman aan Arsenal: Setford vertrekt definitief naar Londen

Ajax verkoopt jeugddoelman aan Arsenal: Setford vertrekt definitief naar Londen
21 juli om 13:10
Laatste update: 21 juli om 13:10

Tommy Setford heeft Ajax definitief verlaten. De Engelsman vertrekt uit Amsterdam en tekent een contract bij Arsenal, melden beide ploegen.

'Ajax heeft een akkoord met Tommy Setford en Arsenal bereikt aangaande de onmiddellijke transfer van de doelman naar Londen', schrijven de Amsterdammers op de clubsite. De jeugdkeeper maakte indruk binnen de jeugdopleiding en kon aan de slag als doelman van Jong Ajax. Echter kiest de in Haarlem geboren Engelsman er voor om naar Arsenal te vertrekken. Naar verluidt verdient Ajax een bedrag van één miljoen euro, exclusief bonussen aan de overgang.

Wat zegt Setford over zijn transfer?

Zelf is de doelman dolblij met zijn transfer. "Ik kijk ernaar uit om volgend seizoen nieuwe dingen te leren en mezelf naar een hoger niveau te tillen. Op korte termijn is het nu heel belangrijk om een ​​gevoel voor de groep te krijgen en iedereen te leren kennen", vertelt Setford tegenover de clubmedia. 

Per Mertesacker, hoofd jeugdopleidingen en oud-prof, kijkt eveneens uit naar de samenwerking. "We heten Tommy welkom bij Arsenal. Hij is een jonge doelman met veel potentieel en we kijken ernaar uit om zijn ontwikkeling in de komende jaren te ondersteunen."