Waarom speelt Endrick nu pas voor Real Madrid speelt

Dit is waarom Endrick zich nu pas officieel Real Madrid-speler mag noemen

21 juli om 15:15

Endrick mag zich vanaf zondag 21 juli 2024 officieel Real Madrid-speler noemen. Meer dan één jaar geleden tekende de Braziliaan al bij Los Blancos, maar hij heeft al die tijd moeten wachten. Waarom is dat en hoe zit het? VoetbalNieuws.nl geeft je het antwoord.

Het is precies 584 dagen geleden dat Real Madrid de transfer van Endrick vanaf Palmeiras naar Spanje bekend maakte. Het supertalent was toen al actief voor de Braziliaanse club op het hoogste niveau. In totaal zou er rond de zestig miljoen betaald zijn voor de aanvaller, maar toch was hij al die tijd nog actief in de Brasileirão Série A. Ook speelde Endrick afgelopen zomer de Copa América met Brazilië.

Waarom is Endrick nu pas officieel bij Real Madrid?

In totaal moest Endrick achttien maanden wachten voor hij zijn transfer officieel kon afronden. De Braziliaan is op 21 juli 2006 geboren en zal vandaag zijn achttiende verjaardag vieren. Die verjaardag is zeer belangrijk voor zijn transfer, want nu mag hij Brazilië verlaten. De FIFA heeft namelijk regelgeving ingesteld die het verbied om minderjarige voetballers op een ander continent te laten voetballen. Spelers onder de achttien binnen Europa mogen wel van club wisselen en land, maar landen die buiten het continent liggen moeten wachten.

Het is niet de eerste keer dat Real Madrid te maken heeft met deze regelgeving. Vinicius Júnior tekende in Spanje vijftien maanden voor zijn achttiende verjaardag en moest dus ook lang wachten voor hij zich bij Los Blancos kon melden. Chelsea tekende het Ecuadoriaanse talent Kendry Páez van CSD Independiente del Valle, maar moet nog een geheel jaar wachten voor zij over hem kunnen beschikken. Páez viert zijn achttiende verjaardag pas op 4 mei 2025.