'Ajax gaat mogelijk in Brazilië shoppen voor nieuwe aanvallende versterking'

Ajax kijkt naar Helinho
21 juli om 17:25

Ajax blijft haastig op zoek naar nieuwe versterkingen en heeft zijn oog nu mogelijk laten vallen op Hélio Júnio Nunes de Castro. De aanvaller zou moeten overkomen vanuit het thuisland en RB Bragantino. Helinho kan op zowel rechts-, als linksbuiten uit de voeten.

'Ajax wil Helinho en kan veel geld garanderen', schrijft de Braziliaanse journalist Jorge Nicola op X. Daarmee lijken de Amsterdammers nog altijd de aanval een impuls te willen geven, want eerder kwam Bertrand Traoré ook al transfervrij over vanaf Aston Villa.

Hélio Júnio Nunes de Castro, kortweg Helinho, staat momenteel onder contract bij RB Bragantino. Eerder speelde hij bij Saõ Paolo, maar die verkochten hem in januari 2022 voor vier miljoen euro. De aanvaller kan dus zowel op de rechterflank, als de linkerflank uit de voeten en is linksbenig. Het contract van de 24-jarige loopt nog tot 31 december 2028, want in januari van dit jaar verlengde hij zijn verbintenis nog.

Op Transfermarkt.com heeft Helinho een transferwaarde van zeven miljoen euro. Terwijl het Europese voetbal pas weer aan het beginnen is, is het voetbal in Zuid-Amerika vol aan de gang en hij speelde dit seizoen in elf wedstrijden binnen de Braziliaanse competitie. Daarin scoorde Helinho vijf keer en gaf hij twee assists.