Ajax neemt het in de derde voorronde van de EL op tegen Grieken of Bulgaren

Loting wijst uit welke tegenstanders Ajax in derde voorronde van EL of UECL krijgt

22 juli om 13:20
Laatste update: 22 juli om 14:32

Mocht het Ajax lukken om de derde voorronde van de Europa League te bereiken, dan krijgt het een Griekse of Bulgaarse tegenstander. De Amsterdammers spelen tegen de winnaar van het tweeluik tussen Panathinaikos en Botev Plovdiv. Het is ook al bekend wie de tegenstander van Ajax zou worden in de voorronde van de Conference League wanneer het fout zou gaan tegen FK Vojvodina.

Om de derde voorronde van de Europa League te kunnen bereiken, zal Ajax eerst zelf de tweede voorronde moeten overleven. De Amsterdammers nemen het aankomende donderdag en de donderdag erop op tegen het Servische FK Vojvodina. Mocht dat lukken, dan wacht Panathinaikos of Botev Plovdiv als tweede horde om het eindtoernooi te bereiken.

Aangezien de naam van de tegenstander als eerst werd getrokken, speelt zou Ajax eerst een uitwedstrijd moeten spelen. Dat zal gebeuren op donderdag 8 en donderdag 15 augustus wacht de return in de Johan Cruijff ArenA. Wanneer Ajax er al tegen Vojvodina uitvliegt in de tweede voorronde van het toernooi, dan wacht het Sloveense NK Maribor of Roemeense Universitatea Craiova in de derde voorronde van de Conference League.

Mocht het Ajax uiteindelijk lukken om de Europa League te bereiken, dan zijn zij het tweede Nederlandse team dat zich heeft geplaatst. Omdat AZ derde eindigde in de Eredivisie, zijn zij direct geplaatst. Mogelijk komt FC Twente er ook nog bij, mits het hen niet lukt om de Champions League te bereiken.