Dit zegt Farioli over de Ajax-selectie na het trainingskamp van de Amsterdammers

Dit zegt Farioli over de Ajax-selectie na het trainingskamp van de Amsterdammers

20 juli om 11:20

De spelersgroep van Ajax heeft op het trainingskamp van de Amsterdammers op de Wageningse Berg een goede indruk op de nieuwe trainer achtergelaten. Francesco Farioli laat aan Ajax TV weten dat de spelers een gretige indruk maken in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. 

Tijdens het trainingskamp op de Wageningse Berg maakt de staf lange dagen. Farioli vertelt dat de technische staf om 7.30 uur begint en na een ontbijt de eerste meeting houdt. Vervolgens worden de spelers besproken met de medische staf en de plannen doorgenomen. Na de eerste training volgt een lunch, waarna de volgende sessie voorbereid wordt. "Het gaat allemaal heel snel", zegt Farioli tegen Ajax TV. "De workflow en samenwerking zijn goed. Het belangrijkste is de goede interactie."

De sfeer binnen de spelersgroep is volgens Farioli positief. "De groep wil revanche nemen voor het afgelopen seizoen. Ze luisteren, begrijpen en maken nieuwe ideeën eigen. Wat we uiteindelijk willen bereiken is dat ik ze niet vertel hoe het moet. Het is een leerproces."

Farioli legt tijdens de voorbereiding de nadruk op het mentale aspect. "We smeden een team met de wil om te winnen. Spelers moeten er plezier in krijgen om tot het uiterste te gaan. Dat is het fundament waar we op bouwen. De spelers zijn nieuwsgierig en gemotiveerd om mijn stijl van voetbal te spelen. Dat maakt me heel blij."

Na het rampseizoen waarin Ajax vijfde eindigde, richt Farioli zich op teamgeest en intensiteit. "Voor mij is tot het uiterste gaan en een hecht team zijn het belangrijkste. Dat is het fundament waarop we kunnen bouwen", benadrukt Farioli.

Ajax bereidt zich voor op de tweede voorronde van de Europa League tegen FK Vojvodina. Brian Brobbey en Steven Bergwijn hebben ondanks hun vakantie na het EK al gesproken met Farioli en sluiten later aan. "Ze waren heel gemotiveerd", zegt Farioli. Steven Berghuis en Bertrand Traoré worden belangrijke spelers komend seizoen. Berghuis toont leiderschap en Traoré brengt ervaring en kwaliteit mee.