Deze vier talenten mogen zich bij Feyenoord aan Priske laten zien op trainingskamp

Feyenoord reist met dertig spelers af op trainingskamp waaronder vier talenten
22 juli om 16:34

Feyenoord vertrekt maandag naar Oostenrijk waar het een traditioneel trainingskamp gaat beleggen. Dat doen de Rotterdammers met een dertigkoppige selectie, waaronder een aantal talenten. VoetbalNieuws.nl schetst welke vier talenten dit zijn.

Onder de dertig spelers die Feyenoord heeft meegenomen, vallen ook namen als Gjvai Zechiël en Givario Read. Het nog altijd jonge duo nemen we niet mee in deze beschouwing aangezien zij afgelopen seizoen al officieel tot de eerste selectie van de Rotterdammers behoorden.

Antef Tsoungui

Tsoungui werd afgelopen zomer door Feyenoord overgenomen uit de jeugdopleiding van Brighton & Hove Albion, maar speelde nog geen officiële minuut in het shirt van de club. De 21-jarige rechtspoot werd aan FC Dordrecht verhuurd en maakte daar een goed seizoen door. In de Keuken Kampioen Divisie speelde Tsoungui vooral rechts in het centrum of in een defensieve rol op het middenveld. 

Deze zomer lijkt het toch in ieder geval voor even anders voor Tsoungui. De verdediger speelt tot nu toe veel in de voorbereiding onder Priske, maar wel op een positie waar nog enkele spelers ontbreken. Hij is de meest rechtse van de drie centrale verdedigers, maar daar komen Lutsharel Geertruida en aankoop Jeyland Mitchell die tot nog toe allebei afwezig waren voor in aanmerking. Toch mag Tsoungui nog altijd hopen.

Jan Plug

Plug speelde afgelopen seizoen in de Onder-18 van Feyenoord. Hij is een linkspoot die links in het centrum uit de voeten kan. Dat is dan weer een positie waarop veel kansen liggen in Rotterdam. Dávid Hancko gaat daar normaliter spelen en ook Thomas Beelen zou kunnen uitwijken, maar daar houdt het voor nu ook wel mee op in De Kuip. Plug kwam tot nu toe in alle wedstrijden tijdens de voorbereiding in actie en startte in al die wedstrijden in de basiself onder Priske. Leuk feitje: Plug is het neefje van Feyenoord-icoon Dirk Kuyt.

Mannou Berger

Berger is een doelman die bij de Onder-21 van Feyenoord speelt. De 19-jarige doelman is de vierde doelman achter Justin Bijlow, Timon Wellenreuther en Mikki van Sas. De kansen op speeltijd zijn klein voor Berger, maar onder een nieuwe trainer weet je nooit wat er kan gebeuren.

Djomar Giersthove 

Giersthove is net als Tsongui een rechtsbenige centrale verdediger. Hij komt écht uit de jeugdopleiding van Feyenoord en van hem wordt veel verwacht binnen de club. Giersthove was afgelopen seizoen de aanvoerder van het elftal van Feyenoord dat onder leiding van Robin van Persie de UEFA Youth League in ging. Giersthove kwam tijdens deze voorbereiding in elke oefenwedstrijd in actie voor Feyenoord.