Wat verdiend FC Twente aan een overwinning op  Red Bull Salzburg

Dit bedrag verdient FC Twente wanneer het Red Bull Salzburg uitschakelt in de CL

13 augustus om 15:33
Laatste update: 13 augustus om 15:33

Voor het eerst sinds jaren kan FC Twente zich mogelijk kwalificeren voor de Champions League. Niet alleen kan het De Tukkers sportieve eer opleveren, ook hangt er een groot prijskaartje aan mogelijke kwalificatie. Wat verdient FC Twente bijvoorbeeld wanneer het de play-offs van het miljardenbal bereikt ten koste van Red Bull Salzburg?

Vier keer eerder behaalde FC Twente de Champions League. De laatste keer dat de hymne door de Grolsch Veste galmde was in het seizoen 2010/2011. Het seizoen ervoor waren De Tukkers kampioen van Nederland geworden en dat betekende directe kwalificatie. In de poulefase werd de ploeg ingedeeld bij Internazionale, Tottenham Hotspur en Werder Bremen. Het seizoen ervoor won Inter nog de treble onder José Mourinho. Het was tevens de enige keer dat FC Twente het hoofdtoernooi behaalde.

Wat verdient FC Twente aan een mogelijke overwinning op Red Bull Salzburg?

Tijdens de derde kwalificatieronde van de Champions League zal FC Twente dus het Oostenrijkse Red Bull Salzburg moeten uitschakelen. Het kan een lucratief avontuur worden, maar dan moet er wel gewonnen worden. Clubs die de hoofdronde van het miljardenbal halen kunnen in totaal 25 to 30 miljoen euro bijschrijven voor er een bal getrapt is, maar ook in de kwalificatierondes ligt het geld voor het oprapen. Mocht FC Twente het tweeluik van de Oostenrijkers winnen, dan verdient het minimaal 4.29 miljoen euro. Dat is namelijk het bedrag dat de verliezer van de play-off-ronde kan bijschrijven. De eerste miljoenen lonken dus voor De Tukkers.