Belangrijke Salzburg-speler mist Twente-heenduel mogelijk door Olympische Spelen

RB Salzburg-speler Oscar Gloukh neemt met Israël deel aan de Olympische Spelen
22 juli om 13:50

FC Twente heeft mogelijk een meevaller in de voorronde van de Champions League. De Tukkers hoeven mogelijk tijdens het heenduel geen rekening te houden met Oscar Gloukh, een belangrijke speler van Red Bull Salzburg. De twintigjarige Israëliër neemt met zijn land deel aan de Olympische Spelen.

Wie is Gloukh?

Gloukh is een aanvallende middenvelder die nu één anderhalf jaar bij Red Bull Salzburg speelt. De jongeling is tot nu toe in 44 wedstrijden in de Oostenrijkse Bundesliga goed voor negen goals en zeventien assist. Volgens Transfermarkt.com is Gloukh momenteel 25 miljoen euro waard.

Hoe groot is de kans dat Gloukh het heenduel mist?

Israël speelt in ieder geval drie groepswedstrijden op de Olympische Spelen. Die vinden plaats op 24, 27 en 30 juli. Mocht het Israël lukken om minimaal tot de halve finale te komen, dan is Gloukh er vermoedelijk al niet bij tegen Twente omdat het heenduel in de voorrondes van de Champions League op dinsdag 6 of woensdag 7 augustus wordt gespeeld. De halve finales staan op 5 augustus op het programma en de verliezers daarvan spelen een troostfinale op donderdag 8 augustus. De finale van de Olympische Spelen wordt op vrijdag 9 augustus gespeeld.