'Ajax akkoord met groot talent: contract opengebroken tot medio 2028'

Ajax akkoord met Dies Janse over contract verlenging
23 juli om 09:05

Ajax is rond met Dies Janse over een contractverlenging. Eerder was al duidelijk dat de Amsterdammers langer door wilde met de centrale verdediger. Het contract van de achttienjarige wordt opengebroken en verlengt met minimaal twee jaar.

'Ajax akkoord over verlenging Janse', aldus Voetbal International over de nieuwe deal van de achttienjarige verdediger. 'Janse heeft nog een contract tot 2026, maar vanwege zijn ontwikkeling wilde Ajax het gesprek over verlengen nu al aangaan. De achttienjarige verdediger is er met zijn club uitgekomen over een nieuw contract: Janse verlengt tot 2028, met een optie tot 2029.'

De centrale verdediger maakt snelle stappen en sloot in de voorbereiding op het seizoen 2024/2025 aan bij de A-selectie van de Amsterdammers. Daar maakte hij indruk op kersverse hoofdtrainer Francesco Farioli. Voor Jong Ajax speelde Janse al twaalf duels en daarin kwam hij één keer tot scoren.

De boomlange achttienjarige maakt dus veel indruk, maar is nog niet zo lang actief in Amsterdam. In 2020 maakte hij de overstap vanuit Sparta Rotterdam naar Ajax en daarna speelde hij voor zowel de onder-17 als onder-18. Vorig seizoen maakte hij de overstap naar Jong Ajax, maar het lijkt niet lang meer te duren voor ook het eerste elftal lonkt.